Українські і російські військові зіштовхнулись із нашестям гризунів в окопах - британська розвідка

Українські і російські військові зіштовхнулись із нашестям гризунів в окопах - британська розвідка

Укрінформ
На деяких ділянках фронту протягом останніх тижнів, як українські, так і російські війська, ймовірно, страждають від надзвичайно високого рівня нашестя щурів та мишей.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Цьогорічна тепла осінь, а також велика кількість їжі з полів, що залишилися незасіяними через бойові дії, ймовірно, сприяли збільшенню популяції гризунів. Оскільки погода стала холоднішою, тварини, ймовірно, шукають притулку в транспортних засобах та на оборонних позиціях.

У розвідці зауважують, що гризуни створюють додатковий тиск на моральний дух бійців на передовій. Крім того, вони становлять небезпеку для військової техніки, перегризаючи кабелі. Зазначається, що така ж проблема була зафіксовано в цьому ж районі під час Другої світової війни.

Читайте також: У загарбників немає шансів «повернутись» у Херсон - Гуменюк

За неперевіреними даними, в російських підрозділах почастішали випадки захворювань, які військові пов'язують з проблемою шкідників.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки МОУ, на Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російської армії зафіксований спалах вірусного захворювання, відомого як «мишача лихоманка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-