Росія може посилити наступ у районі Авдіївки, коли промерзне ґрунт - Білий дім

Росія може посилити наступ у районі Авдіївки, коли промерзне ґрунт - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США вважає, що російські війська чекають, поки промерзне ґрунт, щоб посилити наступальні операції на сході України, зокрема в районі Авдіївки.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, що росіяни мали і мають наміри провести наступ, зокрема, на сході, в районі Авдіївки. І ... у нас є всі підстави вважати, що коли земля промерзне, наприкінці січня та в лютому, російським військам буде легше просуватися», - сказав Кірбі.

Читайте також: Білий дім: Конгрес США має почути нові заяви Путіна щодо його агресії в Україні

За його словами, Росія безпілотниками та ракетами атакує критичну інфраструктуру в Україні, намагаючись перетворити зимовий холод на зброю проти мирного населення. Тому потрібно забезпечити українські системи ППО додатковими можливостями.

«Тож час не на нашому боці. Ми хочемо отримати (нове – ред.) фінансування якомога швидше», - зауважив представник Білого дому, повторивши заклик до Конгресу США без зволікань ухвалити новий пакет допомоги Україні.

Читайте також: Дронів у ворога стає більше, для боротьби з ними треба нарощувати засоби РЕБ - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі висловили очікування, що республіканці в Конгресі продемонструють сумлінний підхід у переговорах щодо міграційної реформи, щоб розблокувати для України новий пакет допомоги з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-