Дронів у ворога стає більше, для боротьби з ними треба нарощувати засоби РЕБ - Ігнат

Дронів у ворога стає більше, для боротьби з ними треба нарощувати засоби РЕБ - Ігнат

Укрінформ
Потрібно нарощувати засоби радіоелектронної боротьби, які можуть протидіяти дронам з високою ефективністю.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Безумовно потрібно нарощувати саме виробництво БПЛА різних типів. Але проти БПЛА є засоби, які теж потрібно нарощувати. Це засоби радіоелектронної боротьби, які можуть протидіяти дронам на тому чи іншому напрямку з високою ефективністю”, - сказав Ігнат.

Читайте також: Рада спростила імпорт радіолокаційних комплексів для армії

Він зауважив, що перевага таких засобів в тому, що, навіть, не потрібно буде використовувати стрілецьке озброєння, щоб “посадити” дрон.

Речник Повітряних сил наголосив, що потрібно акумулювати всі можливі спроможності наших виробників в кооперації з міжнародними партнерами, щоб наростити виробництво саме засобів радіоелектронної боротьби.

“Дронів стає дедалі більше. Як у нас, так і в противника. Саме тому такі засоби вкрай необхідні для того, щоб рятувати життя наший бійців”, - підкреслив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступного року в Україні буде виготовлено мільйон дронів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-