Наступного року в Україні виготовлять мільйон дронів - Президент

Наступного року в Україні виготовлять мільйон дронів - Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що наступного року в Україні буде виготовлено мільйон дронів.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, повідомляє Укрінформ.

«Я позитивно ставлюся до збільшення виробництва дронів, і створення спеціальних підрозділів, а також має бути спеціальна інфраструктура управління дронами. Щодо виробництва, то мільйон дронів у наступному році ми робимо. Мільйон ми зробимо. Ми зробимо все, щоб так воно і було, і я знаю, що так воно і буде», - заявив Зеленський. 

Водночас він розповів, що провів увівторок засідання Ставки, на якому було заслухано доповідь про виробництво і постачання дронів, а також питання їх доставки на фронт.

«Дуже не подобається, коли логістично у нас залишаються такі бюрократичні радянські процеси, коли 26 тисяч дронів лежали на одному складі і не доїхали до фронту. Так, було гучно на Ставці. Але не може бути таких проблем! А потім мене запитують, що у мене особистого. Нічого у мене немає особистого. Я просто в шоці, як може не доїхати на фронт те, що вже вироблено нами. Але я впевнений, що питання логістики ми вирішимо», - зазначив Президент.

Читайте також: Британські компанії допоможуть Україні з ремонтом артилерії та виробництвом дронів

Він зауважив, що виробництво артилерійських снарядів 155 калібру також збільшуватиметься.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Міноборони, Україна нарощує виробництво дронів-камікадзе, а також планує виробляти на своїй території 155-мм боєприпаси в кількості, яка зможе покрити різницю між потребою й допомогою, наданою партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-