США планують виділити останній пакет допомоги Україні з коштів, що залишилися - Білий дім

США планують виділити останній пакет допомоги Україні з коштів, що залишилися - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США планує виділити Україні до кінця року додатковий пакет оборонної допомоги, який стане останнім в межах поточного фінансування, якщо Конгрес не ухвалить рішення про нову допомогу.

Про це заявив у понеділок під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми наразі плануємо виділення ще одного пакету допомоги Україні пізніше цього місяця. Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів», - зауважив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він наголосив, що Конгрес має діяти без зволікань щодо ухвалення запиту президента Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, який містить, зокрема, й допомогу для України. Кірбі підкреслив, що допомога США є життєво необхідною для того, щоб Україна могла продовжувати свою боротьбу за свободу, особливо зараз, коли Росія продовжує ракетні удари по українській критично важливій інфраструктурі.

Читайте також: Україні потрібні усі програми допомоги від США, щоб захиститися від атак Росії - Маркарова

Крім того, він нагадав, що значна частина коштів, виділених Україні, залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

Як повідомлялося, раніше в понеділок контролер Міністерства оборони США Майк Маккорд офіційно повідомив Конгресу, що до 30 грудня Пентагон вичерпає запаси на поповнення зброї, надісланої Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-