За минулий тиждень РФ завдала по Україні 41 ракетний і 237 авіаударів - Генштаб

За минулий тиждень РФ завдала по Україні 41 ракетний і 237 авіаударів - Генштаб

Укрінформ
Упродовж минулого тижня росіяни завдали по Україні 41 ракетний та 237 авіаційних ударів, здійснили 410 обстрілів із РСЗВ по позиціях українських військ та об’єктах цивільної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Упродовж минулого тижня противник завдав 41 ракетного та 237 авіаударів, здійснив 410 обстрілів із РСЗВ, по позиціях наших військ та об’єктах цивільної інфраструктури. Протягом тижня на всій лінії фронту відбулося понад 650 бойових зіткнень», - сказав він.

За словами Ковальова, на Куп’янському напрямку росіяни упродовж минулого тижня проводили наступальні дії у районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. На цих напрямках українські воїни відбили 79 атак РФ.

На Лиманському напрямку росіяни вели штурмові дії у районах Макіївки і Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області. Там за цей час Сили оборони України відбили 32 атаки РФ.

На Бахмутському напрямку росіяни вели штурмові дії у районах Богданівки та Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області. Тут протягом тижня Сили оборони України відбили 71 російську атаку.

Речник розповів, що на Авдіївському напрямку РФ продовжує наступальні дії у районі Авдіївки.

«Тут росіяни протягом минулого тижня безуспішно провели понад 300 атак на позиції наших військ у районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєвєрного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Українські воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у техніці», - заявив Ковальов.

Читайте також: Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони - Буданов

За його словами, на Мар’їнському напрямку РФ не полишає спроб захопити Мар’їнку.

«Росіяни продовжують наступальні дії у районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку наші воїни (за тиждень – ред.) відбили 92 атаки противника», - зазначив він.

На Шахтарському напрямку протягом минулого тижня росіяни провели понад 10 безуспішних атак у районах Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку протягом тижня РФ 49 разів проводила безуспішні штурмові дії у районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

«На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати російським військам втрат у живій силі та техніці. Виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», - поінформував речник.

Ковальов зазначив, що на Херсонському напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на веденні оборони, витісненні українських підрозділів із зайнятих плацдармів на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області.

«Ворог удосконалює мінно-вибухові загородження та шляхи логістичного забезпечення. В той самий час продовжує завдавати авіаударів та здійснювати артобстріли по позиціях наших військ та населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей.

Читайте також: Розвідка підтвердила факт бойових зіткнень у Бєлгородській області РФ

Як повідомлялося, у Генштабі заявили, що Сили оборони стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку, завдаючи росіянам значних втрат. За добу українські воїни відбили тут 27 атак РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-