Російські десантники зазнали великих втрат на Херсонщині - британська розвідка

Російські десантники зазнали великих втрат на Херсонщині - британська розвідка

Укрінформ
На початку грудня 2023 року новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія ВДВ РФ, з високою ймовірністю, зазнала надзвичайно великих втрат і не виконала поставлених завдань у Херсонській області.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра.

Повідомляється, що 104 дивізія ВДВ мала погану підтримку авіації та артилерії, а багато військовослужбовців, швидше за все, були недосвідченими, вважають у розвідці.

Читайте також: Росіяни створюють штурмові підрозділи з офіцерів - Генштаб

Після цього інциденту російські військові блогери закликали командувача Дніпровської групи військ генерал-полковника Михайла Теплінського піти у відставку.

Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада повітряно-десантні війська Росії (ВДВ) вперше почали розгортання новосформованої 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-