Росія розгортає додаткові пункти запуску дронів по Україні - розвідка Британії

Росія розгортає додаткові пункти запуску дронів по Україні - розвідка Британії

Укрінформ
Росія, ймовірно, розосередить можливості запуску своїх БПЛА типу «Shahed» в кількох місцях, щоб ускладнити роботу ППО України.

Про це в соцмережі Х повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, 12 грудня Росія запустила щонайменше 15 ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed» з Балаклавського району Криму. Це новий стартовий майданчик із запуску дронів на південь від Севастополя.

Російські офіційні особи 5 грудня заявили, що Росія нібито перехопила 41 український БПЛА, який хотів атакувати російську військову інфраструктуру в Криму, в тому числі в районі мису Чауда. Цей мис у південно-східному Криму є відомим стартовим майданчиком для безпілотників типу «Shahed», який використовується росіянами з початку вересня 2023 року.

За даними розвідки, зараз Балаклава є п’ятим підтвердженим пунктом запуску БПЛА, який використовується в операціях Росії проти України. Серед інших – полігони на мисі Чауда, в Єйську, Приморсько-Ахтарську та Курську.

Читайте також: Сили ППО збили над Одещиною девʼять «Шахедів»

«Росія, швидше за все, розосередить свої можливості запуску БПЛА односторонньої дії в кількох місцях як для захисту сил, так і для ускладнення зусиль протиповітряної оборони України. Росія, ймовірно, використає додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона України в ніч на 13 грудня знищила 10 дронів-камікадзе та 10 балістичних ракет. 

Російські окупанти атакували безпілотниками типу «Shahed» з району Балаклави (окупований Крим).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-