Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США

Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США

Фото, відео
Укрінформ
У ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками оборонних компаній цієї країни.

Про це Президент України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів важливу та плідну зустріч із керівниками оборонних компаній США. Я вдячний усім робітникам, інженерам, кожному й кожній, хто працює в американських оборонних компаніях, і партнерам які виготовляють зброю, що рятує українців і допомагає нашій армії захищати країну. Це люди, які зробили дуже багато для України", - зазначив глава держави.

Як повідомляє Офіс Президента, на зустрічі, що відбулася в Українському домі у Вашингтоні, були присутні президент BAE Systems Том Арсено, голова та виконавчий директор Day & Zimmermann Гарольд Йох, президент Boeing Теодор Колберт, виконавчий директор Sierra Nevada Фатіх Озмен, віцепрезидент Northrop Grumman Стівен О’Брайан, віцепрезидент RTX Джефф Шоклі, віцепрезидент Lockheed Martin Реймонд Піселлі, віцепрезидент General Dynamics Марк Руале, виконавчий директор D&M Holding Деніел Пауерс, віцепрезидент AeroVironment Чарльз Дін.

Зеленський високо оцінив участь цих компаній в українсько-американській конференції оборонних індустрій минулого тижня. "Хочу подякувати всім вам, а також вашим партнерам. Крім того, хочу сказати дещо важливе вашим працівникам: ви дуже багато зробили для України. Без таких людей, як ви, ми не змогли б упоратися й захистити нашу землю", – сказав Президент.

Він розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України, оскільки наша країна має багато практичного досвіду, набутого через війну.

За словами Зеленського, для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення: "Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна".

Президент наголосив, що Україна готова й вироблятиме більше боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. Зокрема, йдеться про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку наших оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Читайте також: Умєров обговорив із Пріцкер закупівлі та виробництво зброї зі США

Крім того, Зеленський відзначив важливість креативного та інноваційного підходу в оборонній індустрії, прикладом чого є проєкти в межах FrankenSAM, які дали змогу інтегрувати сучасні західні та старі радянські технологічні рішення для досягнення швидкого результату в захисті українських міст і життів наших громадян.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський 11 грудня прибув з робочим візитом до США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-