У ГУР підтвердили ліквідацію Киви: Така доля спіткає й інших зрадників

У ГУР підтвердили ліквідацію Киви: Така доля спіткає й інших зрадників

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони підтвердили інформацію про ліквідацію колишнього народного депутата Іллі Киви.

Таку заяву зробив представник ГУР Андрій Юсов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми можемо підтвердити, що Кива «всьо». І така доля спіткатиме і інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму», - сказав Юсов.

За його словами, Кива був «одним із найбільш огидних покидьків, зрадників і колаборантів». «Тому можна констатувати, що справедливість має дуже різні форми», - додав представник ГУР.

Як повідомлялося, сьогодні російський телеканал "РЕН ТВ" поширив інформацію, що тіло колишнього народного депутата Іллі Киви знайшли в Московській області РФ.

Читайте також: СБУ ліквідувала ексдепутата Іллю Киву - джерело

За даними джерел Укрінформу в правоохоронних органах, зрадника вбито зі стрілецької зброї. Його ліквідація – результат спецоперації СБУ.

13 листопада Личаківський суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі щодо колишнього нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, його засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна.

Зокрема, суд визнав його винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), ч.1 ст. 111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), оскільки Кива переховувався від органів слідства та суду на території РФ. Він був оголошений у міжнародний розшук.

У жовтні в Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із Російської Федерації керував колишній народний депутат від ОПЗЖ Кива. Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти – за життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-