Очільник ОВА: На кордонах Сумщини росіяни змінили тактику - посилились атаки ДРГ

Очільник ОВА: На кордонах Сумщини росіяни змінили тактику - посилились атаки ДРГ

Ексклюзив
Укрінформ
На кордонах Сумщини росіяни змінили тактику: посилились атаки диверсійно-розвідувальних груп.

Про це голова Сумської ОВА Володимир Артюх сказав у інтерв'ю Укрінформу.

"На Сумщині в останні два місяці обстріли посилилися, а ще — додалися дії диверсійних груп. Ворог заходить на нашу територію, робить такі вилазки постійно і по всій довжині кордону, а в нас протяжність кордону з РФ — понад 560 км. ДРГ росіян знищують людей, інфраструктуру, ведуть боротьбу із ЗСУ. Треба відзначити, що 4-5 місяців тому такі дії з боку ворога не були настільки інтенсивними. Зараз вони стали системними", - розповів він.

За словами очільника Сумської ОВА, така ж тактика застосовується ворогом і в Чернігівській області.

"Це говорить про те, що на нашу ділянку фронту зайшли відповідні підрозділи росіян — у ворога постійно відбувається ротація. І от зараз вони діють так: 5-10 чоловік заходять на нашу територію і підривають, убивають. Це спецназівці. Вони виконують поставлені завдання щодо вбивства людей та знищення інфраструктури", - зазначив Артюх.

Він додав, що, крім як фізично знищувати цивільних та військових, перед росіянами стоїть іще одне завдання — впливати на морально-психологічний стан як військових, так і цивільних.

Читайте також: Росіяни активізували роботу ДРГ на Харківщині - прикордонники

"Звісно, це впливає передусім на населення. Люди не почувають себе у безпеці. Для військових — це зміна тактики боротьби. Робиться все можливе, щоб ворог не досяг жодної зі своїх цілей", - зазначив голова ОВА.

Володимир Артюх очолив Сумську військову адміністрацію у квітні 2023 року. Артюх - професійний військовий, генерал-лейтенант. До призначення на Сумщину був радником начальника Вінницької обласної військової адміністрації.

Повний текст інтерв’ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Фото: Сумська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-