Росіяни активізували роботу ДРГ на Харківщині - прикордонники

Росіяни активізували роботу ДРГ на Харківщині - прикордонники

Укрінформ
Наразі у Харківській області фіксується більше спроб проходу російських ДРГ на українські території, аніж на Сумщині.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, відповідаючи на питання щодо ДРГ, які застосовує РФ, передає кореспондент Укрінформу.

«Раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку, а саме – Харківщина. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи зменшилася при цьому кількість ДРГ на Сумщині, Демченко заявив, що за останній час якраз по Сумському напрямку не фіксувалася робота ДРГ.

«Можливо, вони змінили напрямок, де вони хочуть застосовувати ДРГ, можливо, вони бачать, що по Сумському напрямку у них нічого не виходить», - сказав речник.

Читайте також: У Маріуполі ліквідували співробітника ФСБ та трьох місцевих «поліцейських»

Він розповів, що окрім ДРГ, на Сумщині є регулярні, щоденні, обстріли, які здійснює РФ, наносячи удари зі своєї території, при цьому застосовуючи різноманітне озброєння, у тому числі і авіацію.

«За минулий місяць маємо більше 2 тис. обстрілів Чернігівщини, Сумщини і Харківщини, які здійснила країна-терорист. Найбільше обстрілів за останній час ми фіксуємо по Харківській області», - поінформував Демченко.

Речник ДПСУ зазначив, що відкрито проводити облаштування безпосередньої лінії кордону з Росією у інженерному відношенні досить складно через обстріли, які здійснює РФ.

«Але, звісно, що відбувається укріплення у прикордонні, у максимальній близькості до кордону, наскільки це можливо у фортифікаційному відношенні, щоб наші підрозділи Державної прикордонної служби та інших складових Сил оборони мали всі можливості щодо і укриття, і ведення бою, якщо відбудеться якесь повторне вторгнення», - сказав він.

Як повідомлялося, 24 листопада Демченко заявив, що прикордонники зафіксували спроби заходу російських ДРГ на територію Харківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-