Постачання зброї, мобілізація та демобілізація: Зеленський заслухав доповіді на Ставці

Постачання зброї, мобілізація та демобілізація: Зеленський заслухав доповіді на Ставці

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час засідання Ставки заслухав доповіді військових щодо постачання зброї та боєприпасів на фронті, а також питання мобілізації та демобілізації.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

«Щойно провів засідання Ставки. Командувачі з фронту та головком доповіли щодо ситуації на передовій – усі основні напрямки. Схід – Купʼянськ, Лиман, Мар’їнка, Авдіївка. Запоріжжя. Південь і, зокрема, наші дії в Херсонській області. Вдячний усім воїнам, які на фронті – у боях, на бойових постах. Дякую всім, хто допомагає захищати наші позиції – будує фортифікації, мінує шляхи, якими намагаються скористатися окупанти. Заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами. Попереду – вагомий тиждень саме з точки зору такої комунікації», - наголосив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він додав, що на Ставці заслухали доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року.

Читайте також: Строковики будуть демобілізовані після закінчення терміну служби - Данілов

«Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 2024 рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам», - зазначив глава держави.

Він також відзначив, що в питанні мобілізації потрібні зміни. Йдеться не лише про кількість тих, хто може бути мобілізований, це питання про терміни служби, про демобілізацію, про умови служби.

«Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції – я чекаю на комплексні рішення», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови обговорили пріоритетні напрями оборонної співпраці та потреби для посилення армії та ППО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-