Британська розвідка оцінила значення боїв біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини

Британська розвідка оцінила значення боїв біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини

Укрінформ
На півдні України тривають бої навколо села Кринки (Херсонська область), де українські морські піхотинці утримують плацдарм на лівому (східному) березі Дніпра. Ситуація для російських військ там вкрай невдала.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, наземні бої характеризуються заплутаними, безладними піхотними бойовими діями та артилерійськими обстрілами у складній лісистій місцевості.

Британська розвідка констатує, що Україна особливо ефективно використовує малі ударні безпілотні літальні апарати, тоді як російські ВПС здійснюють значну кількість вильотів на підтримку фронтових військ, переважно запускаючи боєприпаси з-поза меж досяжності української системи ППО.

Бойові дії навколо Кринок мають менший масштаб, ніж деякі основні бої війни, але російське керівництво вважатиме їх вкрай невдалими, йдеться у зведенні.

Читайте також: На фронті минулої доби - 48 бойових зіткнень

«Росія відійшла із західного (правого – ред.) берега Дніпра рік тому, майже напевно маючи на меті утримати українські війська на захід від річки, зберегти спокій у цьому секторі і «вивільнити» російські війська в інших місцях», –наголошується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати російську істерику навколо українських операцій на лівому березі Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-