У Росії намагаються «вгамувати істерику» через дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини - ISW

У Росії намагаються «вгамувати істерику» через дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини - ISW

Укрінформ
Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати російську істерику навколо українських операцій на лівому березі Херсонської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

Як зазначається, міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив на колегії міноборони РФ 21 листопада і заявив, що російські війська перешкоджали всім спробам України провести успішні «десантні операції на херсонському напрямку». Далі Шойгу заявив, що російські війська завдають «колосальних» втрат українським силам.

«Заява Шойгу, ймовірно, є спробою применшити стурбованість деяких російських військових блогерів щодо нездатності Росії рішуче відбити українські атаки на східному березі Дніпра, але навряд чи заспокоїть нарікання, що збільшуються у російському інформаційному просторі», - вважають аналітики ISW.

Як йдеться у звіті, російські військові блогери продовжують визнавати українську присутність на лівому березі Херсонської області та скаржаться, що російські війська не в змозі придушити українські операції в цьому районі. 21 листопада російський військовий блогер заявив, що українські війська знищили цілу російську штурмову групу під Кринками (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Читайте також: Херсонський напрямок: Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра

17 листопада російське інсайдерське джерело заявило, що в результаті українського удару загинуло 76 росіян у 1-му батальйоні 35-ї ОМСБр (41-а загальновійськова армія ЦВО), які намагалися провести «відволікаючий маневр» у Скадовському районі.

Також російський військовий блогер опублікував лист нібито від російського солдата, який діяв поблизу Кринок 21 листопада і стверджував, що російські війська в районі Кринок не мають розвідувальних безпілотників, що сповільнює їхні рухи та створює ризик українських атак. Також він стверджував, що російські сили в районі Кринок не мають вогневої підтримки, оскільки артилерійські та мінометні підрозділи швидко змінили місце розташування після «кількох пострілів», щоб ухилитися від контрбатарейного вогню.

Крім цього, російський військовий стверджував, що його підрозділ практично не взаємодіє з іншими російськими частинами, які діють поблизу, і що штаб російського командування на Херсонському напрямку будує невдалі плани, оскільки штаб отримує невірну та запізнілу інформацію. Він також стверджував, що російське командування на Херсонському напрямку не змогло відреагувати на зміни, що призвело до посилення українських атак.

Читайте також: На півдні Сили оборони не фіксують ознак підготовки росіян до наступу

«Схоже, що військові блогери не реагують на заяви Шойгу, і ISW не спостерігає жодних значних змін у Херсонській області, які спричинили ці скарги», - йдеться у звіті.

Також в ISW вказують, що українські сили продовжували операції на лівому березі Херсонської області та, як повідомляється, просунулися 21 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 листопада 2023 року ліквідували близько 320 тисяч 670 російських загарбників, зокрема 850 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-