Росія накопичила значні запаси крилатих ракет, які може використати взимку - розвідка Британії

Росія накопичила значні запаси крилатих ракет, які може використати взимку - розвідка Британії

Укрінформ
Росія накопичила суттєві запаси крилатих ракет, які, швидше за все, використає для повторної спроби знищити критичну інфраструктуру України взимку цього року.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що РФ 18-19 листопада запустила близько 50 ударних БпЛА Shahed, переважно у бік Києва. Дрони запускали хвилями, йдеться у зведенні.

«Однією із цілей Росії, ймовірно, було погіршити протиповітряну оборону України, сформувати бойовий простір перед узгодженою зимовою кампанією ударів по енергетичній інфраструктурі України», – вважають аналітики розвідки.

Крім того, як зазначається у зведенні, РФ майже два місяці утримується від запусків крилатих ракет повітряного базування, що дозволяє країні-агресору накопичити суттєвий запас цього озброєння.

Читайте також: У небі п'ять літаків: Повітряні сили спостерігають активність ворожої авіації

«Росія, швидше за все, застосує ці ракети, якщо повторить минулорічну спробу знищити критичну інфраструктуру України», – підсумували у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, необмежене перебування військових армії Росії на фронтібез можливості ротації сприймається ними та їхніми родичами як нераціональне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-