Зеленський анонсував зустрічі з партнерами України наступного тижня

Зеленський анонсував зустрічі з партнерами України наступного тижня

Укрінформ
Рішення уряду Нідерландів про виділення наступного року понад 2 млрд євро переважно безпекової підтримки України є важливим сигналом підтримки зусиль із відновлення світового порядку.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Дякую тобі, Марку (Рютте - ред.), пане Прем’єр-міністре, та всьому суспільству Нідерландів. Це вчасний сигнал. Важливо відчувати, що захист свободи спирається на надійну й щиру підтримку», - наголосив Глава держави.

Читайте також: Потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення воїнів - Президент

За його словами, на наступний тиждень заплановано кілька зустрічей із партнерами України.

«Буде важлива активність – нова комунікація з нашими партнерами. Ключове зараз – це гарантії того, що підтримка України буде достатньою й наступного року також. Я дякую всім країнам, які розглядають це так само, як і ми. Потрібен цей сигнал у бік Росії: хоч би що вони робили, світ не втомиться захищати свободу й міжнародний порядок», - сказав Президент.

Читайте також: Єрмак обговорив безпекові гарантії для України з представником Макрона

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів виділив на 2024 рік 2 млрд євро на допомогу Україні. Виділені кошти будуть спрямовані на постачання боєприпасів, технічне обслуговування техніки та озброєнь, підвищення кібербезпеки, а також на відновлення країни. Крім того, Нідерланди у 2024 році продовжать навчання військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-