Російські командири відправляють наркоманів та алкоголіків до штурмових загонів - розвідка Британії

Російські командири відправляють наркоманів та алкоголіків до штурмових загонів - розвідка Британії

Укрінформ
Командири російської армії, ймовірно, карають наркоманів та алкоголіків, направляючи їх до штурмових загонів «Шторм-3».

Про це в Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У вересні цього року незалежне російське медіа «Верстання» повідомило, що до 15% російських солдатів в Україні вживають наркотики, зокрема амфетамін та канабіс, і що наркотичні речовини легко отримати навіть на передовій.

В британському Міноборони зазначають, що цим звітам можна довіряти і що вони є наслідком численних повідомлень з початку російського повномасштабного вторгнення щодо великої кількості дисциплінарних інцидентів, злочинів та смертей, пов’язаних із зловживанням алкоголем серед військових російської армії.

Читайте також: Російська економіка може «перегрітися» через війну - розвідка Британії

«Російські командири, ймовірно, часто карають наркоманів та алкоголіків, направляючи їх до штурмових загонів «Шторм-3», які фактично стали каральними підрозділами», – вважають в розвідці Британії.

Експерти британського оборонного відомства однією із головних причин поганої дисципліни серед росіян і зловживання психоактивними речовинами вбачають у відсутності можливості для ротації військових частин на лінії фронту.

Читайте також: Зима не поставить війну на паузу: що відбуватиметься на фронтах у найближчі місяці?

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка заявляла, що станом на кінець жовтня великі підрозділи ПВК «Вагнер» були асимільовані до командної структури Росгвардії під керівництвом Павла Пригожина, сина загиблого у серпні власника угруповання Євгена Пригожина, тоді як набір бійців було активізовано.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-