Уряд Канади просить у парламенту $385 мільйонів на військову допомогу Україні

Уряд Канади просить у парламенту $385 мільйонів на військову допомогу Україні

Укрінформ
Уряд Канади звернувся до парламенту із запитом про виділення 500 млн канадських доларів (близько 385 млн дол. США) на військову допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у бюджетному документі, внесеному урядом Канади до Палати громад.

“Просимо парламент схвалити для міністерства оборони виділення 500 млн дол. для надання військової допомоги Україні”, - йдеться у документі.

Зазначається, що ці кошти будуть використані на “надання обладнання й послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, в тому числі вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків”.

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку Канади - міністр оборони

У документ також включено близько 38,5 млн дол. США на канадську військову тренувальну місію UNIFIER та більш як 67 млн дол. США на міграційну програму “Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки”. Оголошена у березні 2022-го року програма дає змогу українцям, які тікають від російської агресії, три роки жити й працювати у Канаді. Хоча нові заявки на участі у цій програмі вже не приймаються, схвалені раніше заявники мають до кінця березня наступного року приїхати до Канади, аби претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, яка надаватиметься до березня 2025-го.

Як повідомлялося, про намір незабаром виділити Україні  C$500 млн нової військової допомоги прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив у вересні під час візиту до Оттави Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-