США готують Україні новий пакет військової допомоги на $425 мільйонів - Reuters

США готують Україні новий пакет військової допомоги на $425 мільйонів - Reuters

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити в п'ятницю про надання Україні пакету військової допомоги на суму 425 мільйонів доларів, який включає ракети і боєприпаси для протидії безпілотникам.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох американських чиновників.

Очікується, що пакет не включатиме додаткові ракети ATACMS. Запланований пакет допомоги Україні включатиме боєприпаси з лазерним наведенням вартістю близько $300 мільйонів для знищення російських безпілотників, пише Reuters із посиланням на документ.

Кошти на ці боєприпаси надходять із програми «Ініціатива сприяння безпеці в Україні» (USAI), яка дозволяє адміністрації Байдена купувати зброю у промисловості, а не брати її з американських збройних запасів.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії через її війну в Україні

За словами посадовців, які говорили на умовах анонімності, решта обіцяної зброї на суму $125 мільйонів включає додаткові боєприпаси для зенітно-ракетних систем (NASAMS), боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), боєприпаси 105 і 155 мм калібру, протитанкову систему TOW, протипіхотні міни Claymore, стрілецьку зброю, а також десяток вантажівок.

Ці зобов’язання щодо зброї стали можливими у межах процедури PDA, згідно з якою президент США має право передати дружній державі у надзвичайній ситуації зброю та боєприпаси безпосередньо з баз Пентагону без схвалення.

Читайте також: БТРи, дрони та радари для IRIS-T: Німеччина передала Україні пакет військової допомоги

За словами чиновників, вміст пакета може змінитися.

Як повідомляв Укрінформ, Спікер Палати представників американського Конгресу Майк Джонсон заявив, що республіканці «поєднають» законопроєкти про виділення пакета допомоги Україні з асигнуваннями на безпеку кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-