ЗСУ знищують артилерійські позиції та спостережні пости ворога на островах Дніпра - ОК «Південь»

ЗСУ знищують артилерійські позиції та спостережні пости ворога на островах Дніпра - ОК «Південь»

Укрінформ
Сили оборони України на півдні знищують артилерійські позиції загарбників на островах Дніпра, а також працюють по більш глибоких тилах ворога.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми відсуваємо лінію артилерії - це вибиття вогневих позицій, гармат, вибиття спостережних пунктів, які ворог намагається розгортати на островах (Дніпра - ред.)”, - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що завдяки цій роботі Сил оборони вже забезпечено смугу у 7 кілометрів, до якої російська артилерія "не може наближатися".

“Знищення артилерійських позицій і є відкидання ворога. Якщо у нього не стає гармат, то йому немає чим бити, але у нього є потенціал, який він може підтягувати з тилових районів”, - зазначила речниця ОК «Південь».

За її словами, робота по більш глибоких тилах ворога також проводиться. "...Ми знищуємо їхні пункти боєпостачання, які вони мають у великій кількості. Якщо таких точок багато, то і роботи у нас буде багато”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони відбили 15 атак на Авдіївському напрямку, ворог зазнає великих втрат

Водночас вона наголосила, що Сили оборони намагаються вести бойові дії "у різний спосіб максимально ефективно для тих ділянок, де це доречно", однак говорити про просування - фізичне чи географічне - зарано. "Треба усвідомлювати, що це може бути дуже небезпечно. Така лінія фронту,.. як річка Дніпро, - це дуже складна ділянка. Тому дії Сил оборони не варто зараз обговорювати, варто дочекатися успіху і закріплення", - заявила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 жовтня 2023 року ліквідували близько 298 тисяч 420 російських загарбників.

 Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-