Бойовика, який стримував контрнаступ ЗСУ під Бахмутом, засудили до 15 років в’язниці

Бойовика, який стримував контрнаступ ЗСУ під Бахмутом, засудили до 15 років в’язниці

Укрінформ
Реальний строк ув’язнення на 15 років завдяки доказовій базі Служби безпеки України отримав ще один зрадник, який вступив до лав угруповань РФ і воював проти Сил оборони на східному фронті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними військової контррозвідки СБУ, зловмисник обстрілював з автоматичної зброї бойові позиції підрозділів ЗСУ під час їх контрнаступу під Бахмутом.

«Українські захисники взяли ворожого поплічника у полон у ході жорстоких боїв у районі Кліщіївки в червні цього року. За матеріалами української спецслужби, суд призначив бойовику 15 років тюрми», - зауважили у СБУ.

Як встановило слідство, зловмисником виявився житель тимчасово захопленого міста Антрацит Луганської області. У червні 2022 року він добровільно приєднався до одного із загарбницьких угруповань Південного військового округу ЗС Росії.

Читайте також: Перший вирок за держзраду: мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна

Там його призначили на посаду стрільця і дали позивний «Льончік». Також він отримав у «військкоматі РФ» формений одяг, бронежилет, каску, автомат АК-74 та боєприпаси до нього.

Після цього зрадника перекинули в район Сєвєродонецька для штурму українського міста та прилеглих селищ.

Згодом бойовик у складі підрозділу РФ прибув під Бахмут для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ.

Перебуваючи у лавах загарбників, він отримував «зарплату» в російських рублях та оформив собі паспорт громадянина РФ.

Читайте також: «Суддя» з Євпаторії отримала 12 років ув'язнення за держзраду

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовика винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях).

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі засудили інформаторку, яка передавала російським загарбникам дані про позиції Збройних сил України під час боїв за Бахмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-