Інформаторку РФ засудили до 15 років в’язниці - передавала дані про позиції ЗСУ під Бахмутом

Інформаторку РФ засудили до 15 років в’язниці - передавала дані про позиції ЗСУ під Бахмутом

Укрінформ
До 15 років позбавлення волі засудили інформаторку, яка передавала російським загарбникам дані про позиції Збройних сил України під час боїв за Бахмут.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна агентка ФСБ, яка передавала агресору геолокації Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на Донеччині», - ідеться в повідомленні.

Передусім ворога цікавила інформація про вогневі позиції, фортифікаційні споруди та напрямки руху підрозділів ЗСУ в районі Бахмута.

Крім того, вона передавала загарбникам координати електропідстанцій на прифронтовій території області для підготовки по них ракетних ударів.

Читайте також: Зеленський пообіцяв деокупацію Бахмута й ще двох міст

Співробітники СБУ затримали російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів на Донеччині у грудні 2022 року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив затриманій 15 років тюрми.

Як встановило розслідування, зловмисницею виявилась жителька Торецька, яку російська спецслужба дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Для збору розвідданих ворожа поплічниця об’їжджала територію району і приховано фіксувала локації українських військ та енергооб’єктів. Отриману інформацію пересилала через месенджер «зв’язковому» на тимчасово окупованій частині регіону», - ідеться в повідомленні.

Далі він передавав одержані відомості так званій «заступниці Горлівського відділу мдб ДНР», яка «звітувала» перед кадровими співробітниками ФСБ.

Під час обшуків за місцем проживання російської агентки вилучили російські паспорти, а також комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вона використовувала для виконання завдань агресора.

Читайте також: ЗСУ вже мають вогневий контроль над трасою Бахмут-Горлівка - Східне угруповання військ

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном 9, 12 і 14 років ворожим інформаторам, які коригували повітряні удари російських військ по Дніпропетровській і Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-