Росія вже понад місяць не запускає крилаті ракети, бо змушена поповнювати запаси - розвідка Британії

Росія вже понад місяць не запускає крилаті ракети, бо змушена поповнювати запаси - розвідка Британії

Укрінформ
Російські бомбардувальники вже понад місяць не здійснювали пуски крилатих ракет по території України, що є одним із найтриваліших періодів паузи із початку вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Повітряний флот дальньої авіації важких бомбардувальників ВПС Росії не завдавав повітряних ударів крилатими ракетами по Україні понад місяць, що є одним із найтриваліших перерв у таких ударах з початку конфлікту», - заявили у відомстві.

Зазначається, що незважаючи на те, що Росія все ще може використовувати інші ударні можливості, бомбардувальники великої дальності були основним методом для завдання точних ударів по Україні.

Читайте також: Ворог шукає прогалини в ППО, тому запускає «Шахеди» невеликими партіями - Ігнат

«Росії майже напевно потрібно було зменшити частоту своїх ударів, щоб поповнити свій запас крилатих ракет Х-101/102», - додали у Міноборони.

У відомстві заявили, що Росія, ймовірно, використає будь-які нещодавно виготовлені боєприпаси для цих бомбардувальників для ударів по українській енергетичній інфраструктурі впродовж зими.

«Росія, швидше за все, продовжуватиме доповнювати будь-яку таку кампанію дронами-камікадзе, розробленими Іраном», - підсумували у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що Росія тримає паузу для накопичення ракет, щоб атакувати енергооб’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-