Стефанчук обговорив із президентом Чехії оборонні потреби України

Стефанчук обговорив із президентом Чехії оборонні потреби України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із президентом Чеської Республіки Петром Павелом, з яким обговорив низку питань, зокрема оборонні потреби, євроінтеграцію і євроатлантичну інтеграцію України.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Важлива зустріч і важлива розмова. Із президентом Чеської Республіки Петром Павелом. Я дякую за всю допомогу, яку Чехія надала й продовжує надавати: військову, фінансову та гуманітарну. І сьогодні під час зустрічі я почув підтвердження, що Чехія так само стоятиме пліч-о-пліч з Україною", – зазначив Стефанчук.

Він поінформував, що насамперед обговорив із Павелом ситуацію на фронті та оборонні потреби України. Окрім того, за словами спікера, обговорювався поточний стан в енергетичній сфері України.

Читайте також: Стефанчук зустрівся із главою МЗС Чехії: особлива увага - оборонним питанням

"Європейська інтеграція також у фокусі нашої уваги. Я дякую Чехії за готовність допомагати Україні на шляху до членства в Євросоюзі. Поінформував, що український парламент ухвалив усі законодавчі акти, необхідні для виконання рекомендацій Європейської комісії. Євроатлантична інтеграція — ще одна важлива тема. Закцентував, що наступного року, під час Вашингтонського саміту, Україна прагне отримати запрошення на членство до Альянсу й чітке розуміння часу набуття членства", – додав спікер українського парламенту.

Також Стефанчук підкреслив, що предметно обговорив із президентом Чехії реалізацію української Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук та українська парламентська делегація перебувають з офіційним візитом у Чеській Республіці. 24 жовтня в Празі відбувся другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Участь у заході взяли майже 70 делегацій з парламентів різних країн світу.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-