Президент:  Знищувати ворога й захищати людей - це фундамент існування нашої держави

Президент: Знищувати ворога й захищати людей - це фундамент існування нашої держави

Укрінформ
Президент України висловив вдячність усім нашим воїнам, які завдають ударів окупанту й цим повертають Україні справедливість. 

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до співвітчизників, передає Укрінформ.

«Що успішніші будуть наші воїни, що більше руху вперед буде на фронті, що більш принципових втрат зазнаватимуть російські війська, то швидше ми зможемо повернути безпеку всім нашим містам і селам. Кожній громаді – від Сумщини до Запорізької області, від Оріхова до кожного іншого міста нашої держави», - сказав Президент.

Відео: ОП

Зеленський подякував усім воїнам, які завдають ударів окупанту й цим повертають Україні справедливість. «Це фундамент існування нашої держави – знищувати ворога й цим захищати людей», - підкреслив він.

Глава держави також розповів, що протягом дня провів важливі телефонні розмови з прем’єр-міністром Норвегії та президентом Франції. Обговорювали ситуацію на полі бою, підтримку наших воїнів, оборонну співпрацю, роботу «зернових коридорів» у Чорному морі. «Це важливо не лише для нашої держави, а й для всього світу, для глобальної стабільності. Особлива увага, звичайно, – посиленню ППО та наших далекобійних можливостей, нашої міцності на морі», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном зміцнення ППО та військово-морського потенціалу України

У розмові з прем’єр-міністром Норвегії йшлося про початок роботи щодо безпекових гарантій на основі відповідної декларації G7. «Запросив Норвегію взяти участь у наступній зустрічі щодо Формули миру. З президентом Франції обговорили подальшу співпрацю на рівні ЄС – і політичну роботу для відкриття переговорів щодо членства, і макрофін для України. Запросив і Норвегію, і Францію взяти участь у нашому саміті щодо продовольчої безпеки та гуманітарної ініціативи «Зерно з України», який відбудеться наступного місяця», - підсумував Президент.

Як повідомлялося, сьогодні Володимир Зеленський провів зустріч із премʼєр-міністром Румунії Марчелом Чолаку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-