Німеччина має дати Україні все для перемоги, включно з Taurus - депутат Бундестагу

Німеччина має дати Україні все для перемоги, включно з Taurus - депутат Бундестагу

Укрінформ
Україна має отримати - в тому числі від Німеччини - все необхідне для перемоги та стати повноцінним членом європейської родини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив депутат Бундестагу від партії «Зелених» Робін Вагенер під час міжнародної конференції «Україна та ми: що російська агресія означає для Європи», яка відбулася в Берліні.

«Треба усвідомлювати, що конфронтація з російським імперіалізмом і дестабілізація будуть довгими… доки цей режим (у Кремлі – ред.) лишається при владі. Отже, в наших стратегічних інтересах допомогти Україні перемогти всім, чим ми можемо, зокрема, ракетами Taurus», - сказав політик, зауваживши водночас, що ця зброя не розв'яже всіх проблем.

За словами Вагенера, перемога України означатиме поразку російського імперіалізму, захист європейського безпекового порядку, цінностей демократії та свободи.

Читайте також: Дискусія про Taurus для України триває - голова Мюнхенської безпекової конференції

Депутат Бундестагу також висловив сподівання, що незабаром Україна стане «частиною європейської родини не як далекий кузен, а як сестра».

Конференцію «Україна та ми: що російська агресія означає для Європи» організував Берлінський аналітичний центр ліберальної демократії. У ній беруть участь політики, дипломати експерти.

Як відомо, дискусія навколо постачання Україні ракет Taurus точиться протягом кількох місяців. Німецькі політики, у тому числі з партій владної коаліції, вимагають від канцлера надати ракети якнайскоріше, тому що адже вони дуже потрібні під час контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: Patriot та IRIS-T: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на €1 мільярд

Утім, Олаф Шольц заявив, що не планує схвалювати таке рішення, принаймні зараз. Свою відмову канцлер обґрунтував тим, нібито Німеччина може бути втягнута у війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-