Дискусія про Taurus для України триває - голова Мюнхенської безпекової конференції

Дискусія про Taurus для України триває - голова Мюнхенської безпекової конференції

Ексклюзив
Укрінформ
Питання передачі Україні крилатих ракет Taurus продовжує активно обговорюватися, і є надія, що вони будуть зрештою передані.

Про це в коментарі Укрінформу сказав голова Мюнхенської безпекової конференції (MSC) Крістоф Гойсген.

«Дискусія не завершена, вона буде продовжена», - сказав дипломат.

Він нагадав, що політики з різних боків, у тому числі з партій, які входять у правлячу коаліцію ФРН, підштовхують канцлера, щоби він надав Україні Taurus.

Гойсген сподівається, що глава уряду зрештою ухвалить відповідне рішення, адже це є «дуже важливим з огляду на те, що ми хочемо, щоби мир зрештою настав».

«А мир ми отримаємо лише тоді, коли Україна переможе Росію, а Росія зрозуміє, що вона цю війну програла», - підкреслив глава MSC. Він переконаний, що доки Росія думає, що вона може продовжувати утримувати ситуацію під контролем, стабілізувати фронт, миру не буде.

З огляду на зауваження канцлера Олафа Шольца про те, що програмування ракет мають робити солдати Бундесверу, що можна буде розглядати як участь Німеччини у війні, Гойсген нагадав, що подібні озброєння уже передала, наприклад, Великобританія, і українські солдати опанували, як з ними поводитися.

«У нас є досвід, що українські солдати є дуже мотивованими та вчаться дуже швидко. Отже цілком можливо навчитися програмуванню цих ракет. Ми жодним образом не недооцінюємо українців, навпаки», - сказав Гойсген.

Читайте також: Шольц не планує найближчим часом передавати Україні ракети Taurus

Як повідомлялось, Україна з весни просить Берлін передати крилаті ракети Taurus, які мають дальність польоту до 500 км і відомі як «вбивці бункерів». Втім, згоди досі немає через те, що проти цієї ідеї виступає насамперед глава уряду ФРН. Шольц неодноразово говорив, що його обов’язком є запобігання ескалації та недопущення, щоби Німеччина стала стороною конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-