У Міноборони повідомили про нові пакети допомоги від країн-учасниць «Рамштайну»

У Міноборони повідомили про нові пакети допомоги від країн-учасниць «Рамштайну»

Укрінформ
За підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» Сили оборони України отримають допомогу, яка включатиме боєприпаси для ППО, артилерійські боєприпаси та ракети, теплу уніформу, засоби для гуманітарного розмінування та літаки F-16 на початку 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба Міноборони.

«Неповний перелік дій країн-партнерів для підтримки України за результатами Рамштайн-16: США - 200 млн доларів, новий пакет допомоги включатиме боєприпаси для ППО, артилерійські боєприпаси та ракети, посилення авіаційного озброєння, протитанкову зброю; Велика Британія - 115 млн євро – повний пакет допомоги для фінансування розмінування та обслуговування техніки; Данія - передача F-16 на початку 2024 року; Фінляндія - новий пакет допомоги на 95 млн євро; Канада - 25 млн доларів на теплу уніформу для військових та підготовку до зимової кампанії», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що Бельгія готуватиме пілотів F-16 та планувальників місій, дві бельгійські компанії (Sabena Engineering і Patria Bec) нададуть суттєву технічну підтримку флоту F-16, прийме на навчання загін українських технічних спеціалістів, а з 2025 року Бельгія надаватиме Україні винищувачі F-16.

Норвегія виділить 18,5 млн доларів на розмінування, Іспанія надасть додаткові системи ППО, допоможе теплим одягом для воїнів та генераторами для підготовки до зими, виділить 1,5 млн євро на гуманітарне розмінування. Німеччина посилить українську систему ППО додатковими ракетами, надасть танки.

У пресслужбі повідомили, що на полях «Рамштайну» підписано меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Болгарії. Меморандум визначає, але не лімітує основні напрями подальшої співпраці між країнами у сфері оборони. Він, крім іншого, включає співпрацю за напрямами кібернетичної безпеки, стратегічних комунікацій, надання матеріально-технічної допомоги. Болгарія буде допомагати з мовними курсами для пілотів F-16.

Читайте також: Зеленський подякував США, Бельгії та всім учасникам «Рамштайну» за допомогу Україні

Крім того, Литва виділить Україні 2 зенітно-ракетні комплекси NASAMS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, а також для зимової кампанії – електрогенератори, армійські похідні ліжка та теплу уніформу.

Як повідомлялося, у середу у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», у якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-