Канада оголосила про нову оборонну допомогу Україні

Канада оголосила про нову оборонну допомогу Україні

Укрінформ
Канада виділила Україні новий пакет оборонної допомоги для ведення бойових дій у холодний період року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Брюсселі оголосив міністр оборони Канади Біл Блер.

“Сьогоднішній пакет військової допомоги дасть Україні необхідне для продовження боротьби за свободу, територіальну цілісність і демократію”, - сказав Блер.

У канадському Міноборони уточнили, що до цього пакета увійде зимовий одяг та спорядження на 25 млн канадських доларів (близько S19 мільйонів). “Йдеться про взуття, термобілизну й зимові спальні мішки. До пакета увійде також військова форма для 2000 жінок-військовослужбовиць, виготовлена в Канаді”, - додали у Міноборони.

Окрім цього, зі складів Збройних сил Канади Україні буде передано 2000 снарядів калібру 155 мм; 2260 протигазів; 277 500 кг авіаційних бомб та запалів до них; різноманітні боєприпаси калібру 76 мм для флоту; димові боєприпаси, зокрема 955 артилерійських димових снарядів калібру 155 мм, і більше 2000 димових боєприпасів для мінометів.

Читайте також: У Британії канадські інструктори вчать українських бійців надавати домедичну допомогу

Зазначається, що лише минулого тижня Канада завершила передачу Україні вмісту попереднього пакета оборонної допомоги, а саме: майже 8 тис. снарядів 155-мм, 10 тис. снарядів 105-мм й близько 2 млн набоїв калібру 7,62 мм.

Як повідомлялося, загальний обсяг різноманітної допомоги, наданої Канадою України після початку російського вторгнення, перевищує 8 млрд дол. Окрім цього Канада прийняла більше 170 тис. українських біженців й активно навчає українських захисників на території Польщі, Великої Британії та Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-