У Британії канадські інструктори вчать українських бійців надавати домедичну допомогу

У Британії канадські інструктори вчать українських бійців надавати домедичну допомогу

Фото
Укрінформ
У Великій Британії військові інструктори Збройних сил Канади навчають українських новобранців основним принципам домедичної допомоги.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Заняття проходять у межах військово-тренувальної місії Unifier. Під експертним керівництвом канадських фахівців бійці ЗСУ вивчають теоретичну частину курсу та відпрацьовують вивчене на практиці.

Українські військовослужбовці засвоюють, зокрема, прийоми надання першої домедичної допомоги на полі бою, евакуації поранених під час ведення бойових дій у населених пунктах, підготовки, захоплення, зачистки й утримання будівлі, а також комплексних дій під час захоплення приміщень у складі відділення.

"Цей та інші навчальні модулі роблять військовослужбовців Збройних сил України професійно підготовленими та готовими до бойових умов під час захисту України від російського агресора", – зауважили в Генштабі.

Зазначається, що така підготовка дає змогу оволодіти необхідними тактичними вміннями, підвищує безпеку та професіоналізм дій ЗСУ, щоб бійці могли вправно використовувати здобуті тактичні знання для захисту України.

У ЗСУ висловили вдячність Канаді та Британії за підтримку й допомогу.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників вести бій в умовах міста

Як повідомлялося, операція Unifier – це військова тренувальна місія Збройних сил Канади (CAF), розпочата у 2015 році у відповідь на прохання українського уряду про підтримку Силових структур України.

Після початку повномасштабного російського вторгнення канадські інструктори покинули територію України, однак за кілька місяців навчання було відновлене у Великій Британії та Польщі.

Місія Unifier проходить у межах багатонаціональної навчальної операції Interflex із базової військової підготовки особового складу ЗСУ.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-