Глава Пентагону: У цій війні ніхто не повинен вважати, що час грає на боці Кремля

Глава Пентагону: У цій війні ніхто не повинен вважати, що час грає на боці Кремля

Укрінформ
США та союзники допомагатимуть Україні скільки буде потрібно, і ніхто не повинен вважати, що час грає на боці Кремля.

На цьому під час 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої як формат «Рамштайн», заявив у Брюсселі глава Пентагону Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що група зібралася на чергову зустріч, аби засвідчити своє зобов’язання для подальшої підтримки України.

“Не треба мати сумнівів, що США продовжуватимуть підтримувати Україну так довго, як це буде потрібно”, - наголосив Остін.

Він зауважив, що усі мають бути готовими до того, що Кремль цієї зими знову бомбардуватиме ракетами і дронами українські міста, критичну інфраструктуру та цивільних людей.

Читайте також: Не лише Leopard та F-16: Остін заявив, що «Коаліції можливостей» для України мають розширитися

“Путін сподівається зламати дух українських людей і занурити їх в лютий мороз і темноту. Але він програє і ми всі про це знаємо. Путін сподівається деморалізувати українців, натомість він деморалізує російських військових, які сподіваються на ізоляцію України”, - підкреслив глава Пентагону.

Як додав Остін, Путін сподівається, що обдурить весь світ, але він не зміг обдурити навіть своїх найманців.

За словами американського воєначальника, у цій агресивній війні “ніхто не повинен мати переконання, що час грає на боці Кремля”.

Читайте також: Зеленський на «Рамштайні»: Потрібно далі тиснути, жодних пауз на полі бою

Він наголосив, що союзники сьогодні разом рішуче налаштовані на підтримку України цієї зими.

Глава Пентагону запевнив, що кожен союзник розуміє, якими є ставки, і чому важливо, щоб Україна могла себе захистити.

Остін підкреслив, що захист України важливий з кількох причин: тому що російська агресія є загрозою для безпеки усієї Європи; оскільки російська агресія є викликом для всього НАТО; оскільки російські звірства проти цивільних суперечать західним цінностям і міжнародному праву; тому що російські бомбардування зернових коридорів приносять голод і страждання невинним людям.

Він також додав, що захист України важливий, оскільки якщо великі сусіди безпідставно застосовують силу проти своїх демократичних і миролюбних сусідів, то цим порушуються базові міжнародні правила, на які спирається світ після Другої світової війни.

Як повідомлялось, 11 жовтня в Брюсселі проходить 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Участь у «Рамштайні» беруть близько 50 країн.

Також у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-