ППО, далекобійні ракети та артилерія - Зеленський про пріоритети на «Рамштайні»

ППО, далекобійні ракети та артилерія - Зеленський про пріоритети на «Рамштайні»

Укрінформ
Головні оборонні пріоритети України полягають зараз у зміцненні протиповітряної оборони країни, отримання далекобійних ракет та посиленні артилерійського потенціалу

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з генсеком НАТО заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу та зустрічі у форматі "Рамштайн" у Брюсселі у середу.

"Як я вже сказав, дуже важливо, щоб були пріоритети. Системи протиповітряного захисту. Оборона - це не просто базові слова. У нас є дуже конкретні речі, і вони нам потрібні в дуже конкретних географічних точках на нашій землі – з метою збереження енергетичної мережі, збереження людей та транзиту зерна і цих маршрутів для Африки, Азії, для світу", - сказав Зеленський.

Другий пріоритет, за словами Зеленського, пов'язаний з далекобійними ракетами або далекобійною зброєю: "Не має значення, як ви це називаєте. Проблема в тому, як її отримати. Це потрібно, особливо з тієї причини, щоб вигнати Росію з нашої землі".

За словами Президента, третій пріоритет пов'язаний із питаннями оборони: "Просто стояти кожного дня і оборонятися".

Читайте також: Британія сьогодні оголосить про надання Україні нового пакета допомоги на £100 мільйонів

"Не йдеться про контрнаступ. Контрнаступ – це один напрямок. Але потрібно також оборонятися, тому що навпроти - Росія, велика армія цих терористів. Це – про артилерію", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що для українців одним із найбільших викликів є те, як вистояти під час зими. "Ми готуємося, ми готові. Тепер нам потрібна підтримка лідерів. Саме тому я сьогодні тут", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Умєров обговорив із міністром оборони Бельгії надання Україні літаків F-16

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у засіданні формату "Рамштайн". Заплановані також його зустрічі з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-