Канада на «Рамштайні» оголосить про додаткову військову допомогу Україні

Канада на «Рамштайні» оголосить про додаткову військову допомогу Україні

Укрінформ
Під час сьогоднішньої зустрічі у форматі «Рамштайн» Канада оголосить про виділення додаткової військової допомоги для України на зимовий період.

Про це в середу у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони НАТО заявив міністр оборони Канади Білл Блер, передає кореспондент Укрінформу.

“Cьогодні ми також оголосимо про додаткові зимові поставки, трохи більше амуніції від нашої країни”, - заявив Блер.

Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський декілька тижнів тому побував у Канаді, і під час цього візиту було оголошено про виділення 650 млн канадських доларів (близько 500 млн американських доларів), які підуть на виробництво в Канаді для української армії 50 бронемашин, зокрема евакуаційних машин.

Читайте також: Зеленський прибув до Бельгії, де візьме участь у «Рамштайні»

Відповідаючи на запитання, чи конфлікт на Близькому Сході, може відвернути увагу США від допомоги Україні, Блер відповів заперечно. Канадський міністр підкреслив, що у розмовах з американськими союзниками він отримує запевнення, що підтримка Вашингтоном Києва “буде незмінною, рішучою і вона триматиме й надалі”.

Водночас Блер додав, що союзники по НАТО разом зі США також допомагатимуть Ізраїлю.

Читайте також: Умєров обговорив із міністром оборони Бельгії надання Україні літаків F-16

Як повідомлялось, 11 жовтня в Брюсселі проходить 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої також як формат «Рамштайн». Участь у форматі беруть близько 50 країн.

Також у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-