Бойова ефективність військ РФ низька через психічні проблеми - розвідка Британії

Бойова ефективність військ РФ низька через психічні проблеми - розвідка Британії

Укрінформ
У російській армії багато військових переживають кризу психічного здоров'я.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За даними британських аналітиків, у грудні 2022 року російські психологи ідентифікували близько 100 тисяч військовослужбовців, які страждають на посттравматичні стресові розлади (ПТСР). Нині ця кількість майже напевно вища, оскільки російські військові не можуть забезпечити належну ротацію та відновлення сил з поля бою, вважають у британській розвідці.

Зазначається, що на цю проблему звертали увагу декілька командирів, зокрема колишній генерал-майор 58-ї загальновійськової армії Іван Попов, якого відсторонили від командування у липні 2023 року.

Читайте також: У Росії не проводитимуть нову хвилю мобілізації до президентських виборів – розвідка Британії

Згідно з даними британської розвідки, є додаткові ознаки того, що лікарі в РФ відправляють на фронт військовослужбовців, непридатних для участі у бойових діях. Апеляційних позовів проти російських військово-медичних комісій у 2023 році стало більше, ніж у 2022 році, при цьому багато справ відхилено або позови залишено без задоволення.

«Через відсутність турботи про психічне здоров'я солдатів та їхню підготовленість до бою бойова ефективність РФ залишається на неоптимальному рівні», - зазначають у британській розвідці.

Читайте також: Атака дронів на Сочі свідчить, що війна впливає на росіян далеко від українського кордону - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 жовтня 2023-го ліквідували близько 283 тисяч 900 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-