У британській розвідці розповіли про успіхи ЗСУ в районі Великої Новосілки

У британській розвідці розповіли про успіхи ЗСУ в районі Великої Новосілки

Укрінформ
На ділянці Великої Новосілки, на захід від Вугледара Донецької області, протягом останніх чотирьох тижнів стало відносно спокійно, а бої стали менш інтенсивними порівняно з періодом з червня по липень цього року.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За літо Україна майже напевно звільнила щонайменше 125 квадратних кілометрів території на цій осі, зазначили експерти розвідки.

Аналітики додали, що операції української армії в цьому районі стримували елементи 36-ї та 5-ї загальновійськових армій Східного військового округу Росії, не дозволивши їм посилити інші напрямки та десантні підрозділи.

«Хоча ця вісь стабілізувалась, російська армія, ймовірно, залишається в оборонній позиції, щоб захиститися від можливих майбутніх наступальних операцій України. Малоймовірно, що протягом наступних шести тижнів відбудеться значне відведення російських сил від цієї осі», – підсумували в британському Міноборони.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що атака дронів на Сочі свідчить, що війна впливає на росіян далеко від українського кордону.

Фото: 148 окрема артилерійська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-