На Лимано-Куп'янському напрямку за чотири дні Сили оборони знищили 25 ворожих танків

На Лимано-Куп'янському напрямку за чотири дні Сили оборони знищили 25 ворожих танків

Укрінформ
На Лимано-Куп'янському напрямку за 4 дні Сили оборони знищили 25 ворожих танків.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"За 4 дні підрозділ протитанкової роти 66-ї окремої механізованої бригади знищив 25 броньованих машин, а саме танків. Я підкреслюю - 25. Це ще раз свідчить про те, що противник не змінює своєї тактики. Він продовжує лобові зіткнення, м'ясні штурми, в тому числі залізні штурми, якщо можна так сказати. Кидає в лобові атаки все, що в нього є в наявності, проте ми вже готові до такого розвитку подій, як бачите, досить ефективно відпрацьовуємо", - сказав Євлаш.

Він додав, що це і танки Т-72 і Т-90.

Євлаш зауважив, що постійно відбуваються бої із застосуванням танків. Сили оборони застосовують як західні зразки - танки «Леопард», «Леопард-1», «Леопард-2», так і наявну техніку радянського зразка - танки Т-72, Т-64 й інші модифікації.

"Вони (західні танки - ред.) досить ефективно себе зарекомендували на фронті, проте ми використовуємо їх тільки вже за необхідності, коли впевнені в тому, що противник буде однозначно уражений та не нестиме це загрози для нашого особового складу, для наших танкових підрозділів в тому числі", - сказав Євлаш.

Водночас він зауважив, що говорити про паритет в цьому питанні складно, оскільки у ворога значно більше і техніки, і живої сили. Проте українським силам допомагає вже набутий досвід, висока мобільність та планування.

Читайте також: Східне угрупування: На Лимано-Куп’янському напрямку - понад 110 тисяч загарбників

На противагу, як зазначив Євлаш, від 25-тої російської армії, яка зайшла на Лимано-Куп'янський напрямок та ще не має бойового досвіду.

"Якщо порівнювати, то десь 1 до 5, 1 до 7 вартує один наш навчений військовослужбовець до їх ненавченого. Дуже важливо розуміти, як тобі поводитися під час обстрілу, що ти маєш робити. Дуже важливо розумітися, куди стріляти, як стріляти. Звичайно, це відображається на веденні бойових дій. Так само і в танкових боях, коли екіпаж не навчений, коли він виїжджає на старій техніці, яка не оснащена спеціальними засобами, як тепловізійними, нічного бачення, різними прицілами, звичайно, що такою технікою складніше управляти, вона дуже часто може бути без динамічного захисту, що підвищує її ураження нашими засобами протитанковими та відображається на веденні бою в цілому", - сказав Євлаш.

Читайте також: На сході Сили оборони за минулу добу просунулися до 300 метрів - Євлаш

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 жовтня 2023 року ліквідували близько 281 тисячі 700 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 610 осіб.

фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-