Східне угрупування: На Лимано-Куп’янському напрямку - понад 110 тисяч загарбників

Східне угрупування: На Лимано-Куп’янському напрямку - понад 110 тисяч загарбників

Укрінформ
Російські війська намагаються атакувати Сили оборони в районі залізниці на Бахмутському напрямку, однак безуспішно. За добу там знищено 178 окупантів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«В районі залізниці зараз тривають важкі бої, ми намагаємося відкинути ворога та закріпитися на досягнутих рубежах. Противник продовжує обстрілювати наші позиції з різних видів артилерії, 489 обстрілів було зафіксовано за минулу добу з різних типів озброєння, включаючи танки, міномети, СПГ, РПГ, а також стрілецьку зброю. 6 разів ворог застосовував авіацію, відбулося 10 бойових зіткнень, безуспішних для окупанта. Нам вдалося ліквідувати 178 ворогів та знищити ряд ворожої техніки противника, серед яких МТЛБ, 3 установки «Мста-Б», 1 «Град», 1 «Мста С», 2 гармати Д-20 та ще 4 Д-30», - сказав речник.

Також вдалося знищити ворожі «Урали» та інші машини важкої техніки, які могли перевозити великі вантажі, та 6 складів з боєприпасами на Бахмутському напрямку, додав він.

Водночас, за словами Євлаша, найдинамічнішим нині є Лимано-Куп’янський напрямок.

Читайте також: Мелітопольський напрямок: ворог кидає на штурми десантні війська, але зазнає втрат

«Там зараз найважча ситуація, оскільки противник використовує дуже інтенсивно свої Су-35 – нові штурмовики, які можуть стріляти як по повітряних, так і по наземних цілях, переважно вони заходять парами. Також використовує гелікоптери Ка-52, Су-25, Мі-7. Але інтенсивність там і штурмових дій підвищилась. За минулу добу зафіксовано 8 бойових зіткнень, і ворог зараз обрав нову точку – Макіївку - і зараз спрямовує всі зусилля на цей напрямок», - розповів Євлаш.

Він додав, що Сили оборони дають гідну відсіч, за минулу добу знищено 13 одиниць військової техніки та ліквідовано і поранено 122 окупанти. Вдалося знищити 2 танки Т-72, 5 ББМ та іншу техніку.

Також Євлаш підкреслив, що на Лимано-Куп’янському напрямку у противника значно більше сил, зокрема, нараховується понад 110 тисяч окупантів, 1085 танків, майже 2 тисячі БМП та БМД, МТЛБ, понад 700 одиниць артсистем та ще майже 500 систем залпового вогню.

На Бахмутському напрямку, своєю черговою нараховується 51 тисяча особового складу, 211 танків, 1000 ББМ, 110 артсистем та 100 реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Росіяни намагаються захопити Мар’їнку й Авдіївку, щоб вийти на якийсь оперативний простір - ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 5 жовтня 2022 року ліквідували близько 280 тисяч 470 російських агресорів, при цьому за минулу добу - 580 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-