На сході Сили оборони за минулу добу просунулися до 300 метрів - Євлаш

На сході Сили оборони за минулу добу просунулися до 300 метрів - Євлаш

Укрінформ
На Бахмутському напрямку ворог здійснив 433 обстріли позицій Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"Противник не полишає спроб відбити свої втрачені положення. Використовує артилерію, танки, міномети, також застосовує авіацію. 433 рази він гатив по позиціях Збройних сил України на Бахмутському напрямку, також двічі використовував свої авіаційні підрозділи. Нам вдалося знищити низку різних артилерійських систем, серед яких і Мста-Б, Д20, Д35 гармати, також знищили 4 FPV-дрони та ще два склади з боєприпасами", - розповів Євлаш.

Читайте також: Російська 25-та армія повністю укомплектувалась і зайняла позиції біля Кремінної - Євлаш

Він додав, що на сході країни на різних напрямках Сили оборони за минулу добу просунулися від 100 до 300 метрів. Також противник продовжує спроби повернути втрачені положення поблизу Андріївки.

Загалом, за його словами, відбулося 10 бойових зіткнень, в ході яких українські захисники ліквідували майже 170 окупантів. Ще п'ятеро здалося в полон.

Наразі тривають важкі бої, ситуація напружена, але контрольована Силами оборони.

Читайте також: Східне угрупування: На Лимано-Куп’янському напрямку - понад 110 тисяч загарбників

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 жовтня 2023 року ліквідували близько 281 тисячу 700 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 610 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-