Фахівці Сил логістики під час війни освоїли ремонт ракет - Шершень

Фахівці Сил логістики під час війни освоїли ремонт ракет - Шершень

Укрінформ
Українські фахівці Сил логістики проводять ремонти ракет для ракетних комплексів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Командування Сил логістики ЗСУ Валерій Шершень, передає Укрінформ.

"Зазвичай таку високотехнологічну роботу виконують підприємства воєнно-промислового комплексу. В Україні таких заводів немає. Утім, саме через повномасштабне вторгнення РФ, на потребу дня, фахівцями Командування Сил логістики освоєно та здійснюється надскладний ремонт і відновлення ракет для протитанкових ракетних комплексів. Це дозволяє своєчасно і безперервно забезпечувати Збройні сили України та Сили оборони необхідними засобами ураження", - розповів Шершень.

Він додав, що спеціалісти застосовують новаторські підходи у відновленні на даний час дефіцитних ракет радянського зразка.

"До повномасштабного вторгнення ніхто ніколи не ремонтував, приміром, несправну ракету ПТРК-9М-111 «Фагот». А наші унікальні фахівці для потреби фронту розробили технологічний процес на проведення ремонту цих виробів, навчилися розбирати та ремонтувати блоки. Є розуміння і сформовані навички як виявити несправні радіоелементи, поміняти їх на ідентичні", - сказав Шершень.

Він зауважив, що фахівці намагаються задовольнити потреби фронту у цих типах ракет, але це потребує максимальної ефективності.

Читайте також: Колишніх військових США можуть залучити до обслуговування озброєння для України

"Є приклади, коли при ремонтуванні ПТРК-9 М "Оса" проводиться розрізання по зварювальному шву на токарному станку. Уявляєте, розрізання по шву на токарному станку. А потім відбувається заміна, при цьому використовується виключно донор. Такий от високий інтелектуальний рівень демонструють наші фахівці", - розповів Шершень.

За його словами, до процесу відновлення ракет також підключаються волонтери, у тому числі і приватні підприємства.

Так, співробітники одного з них запропонували технологію кріплення болтами, та як потім використовувати аргонне зварювання під час ремонту ракет.

Він додав, що радянські ракети менш ефективні, аніж ті, які надходять як матеріально-технічна допомога від країн-партнерів. Проте вони також використовуються під час ведення бойових дій.

Читайте також: Австралійська компанія надіслала Україні сім 3D-принтерів для ремонту військової техніки

Як повідомлялося, раніше речник Командування Сил логістики Валерій Шершень заявив, що при підготовці до зими було враховано максимально всі нагальні потреби, які є на фронті.

На фото «Фагот» на озброєнні БТ «Донбас»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-