Колишніх військових США можуть залучити до обслуговування озброєння для України

Колишніх військових США можуть залучити до обслуговування озброєння для України

Укрінформ
Розглядається можливість залучити до обслуговування переданих Україні міжнародними партнерами танків та іншої військової техніки колишніх військовослужбовців США.

Про це повідомив виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поулсен під час брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим у Media Center Ukraine – Odesa, передає кореспондент Укрінформ.

«Одна річна - передати танки Leopard та системи Caesar, але вони мають обслуговуватися належним чином в Україні. Ми повинні вирішити це питання ще до того, як техніка надійде в Україну, щоб вона працювала у довгостроковій перспективі. Є пропозиція залучити підрядників з колишніх військовослужбовців США, які зараз є звичайними цивільними громадянами, найняти їх та дати їм можливість приїхати в Україну, щоб забезпечувати обслуговування техніки», - сказав Троелс Поулсен.

Своєю чергою Резніков зазначив, що ця звістка є для нього новиною і звучить дуже розумно.

«Я переконаний, що наші партнери могли б найняти таких фахівців. Ми організуємо все, що від нас залежить для того, щоб вони приїхали в Україну, тому що давно пропонуємо нашим партнерам організувати обстеження, обслуговування та ремонт в умовах, максимально наближених до поля бою», - сказав Резніков.

Читайте також: Франція в ООН: Поставки зброї в Україну продовжаться попри спроби рф їх зірвати

Також міністр оборони України нагадав, що зараз військова техніка проходить три лінії обслуговування. По-перше, безпосередньо на полі бою. По-друге, на українських заводах та підприємствах, які вже обслуговують артилерію та зараз почнуть лагодити танки й броньовані машини. По-третє, що є найскладнішим, за словами Резнікова, це ремонт техніки в Європі.

«Тому якщо є інженери, які готові приїхати і мають досвід та доступ до відповідних документів, ми готові підтримати цю ініціативу. До речі, це стосується й пілотів, які вміють керувати винищувачами F-16», - додав Резніков.

Як повідомлялося, до літа Україна почне отримувати танки Leopard-1 від Данії.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-