Ракети Taurus необхідні Україні для виживання - посол Макеєв

Ракети Taurus необхідні Україні для виживання - посол Макеєв

Укрінформ
Посол України в Німеччині Олексій Макеєв сподівається, що уряд ФРН зрештою передасть Україні крилаті ракети Taurus.

Про це дипломат сказав виданням медіагрупи Funke, передає Укрінформ.

«Наразі йдеться не про мої персональні почуття. Йдеться про потреби наших військових і про виживання. Ракети Taurus життєво необхідні», - зазначив посол.

Водночас німецькі експерти висловлюються не так дипломатично. Зокрема, Штефані Бабст, колишня представниця ФРН у Генеральному секретаріаті НАТО в інтерв’ю Phoenix різко розкритикувала відмову Німеччини постачати Україні крилаті ракети.

«Цілком очевидно, що федеральний уряд Німеччини не готовий підтримати поточний контрнаступ України», - заявила Бабст.

На її думку, нерішуча позиція уряду, очевидно, переростає в політичний розрахунок, згідно з яким Україна не повинна перемагати у військовій сфері.

Читайте також: Воллес закликав Німеччину передати Україні ракети Taurus

«Поки ми тут дискутували, російська сторона продовжувала зміцнювати свої рубежі оборони», – сказала експертка. У неї складається враження, що канцлер ФРН готовий «жити в Європі з Росією, яка підтримує терор і шантажує ядерною зброєю».

Як зауважила Бабст, Росія готова продовжувати цю війну та нарощувати ескалацію, і стратегічна відповідь може полягати лише в тому, щоб дати Україні все необхідне для захисту.

«Росія розраховує на те, що є такі країни, як Німеччина, які бояться», - заявила вона та порадила Україні звернутися по допомогу до «партнерів, які розуміють, про що йдеться».

Читайте також: Шольц натякнув, чому не хоче передавати Україні ракети Taurus

Як відомо, дискусія щодо постачання Україні ракет Taurus точиться протягом кількох місяців. Німецькі політики, у тому числі з партій владної коаліції, вимагають від канцлера надати ракети якнайскоріше, тому що вони дуже потрібні під час українського контрнаступу.

Утім, цього тижня Олаф Шольц підтвердив, що не планує схвалювати таке рішення, принаймні зараз. Свою попередню відмову канцлер обґрунтував тим, що Німеччина, мовляв, може бути втягнута у війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-