Шольц натякнув, чому не хоче передавати Україні ракети Taurus

Шольц натякнув, чому не хоче передавати Україні ракети Taurus

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц фактично визнав, що не підтримує передачу Україні крилатих ракет Taurus тому, що їх використання, мовляв, потребує участі солдатів Бундесверу.

Цей аспект він уперше згадав на пресконференції за результатами зустрічі лідерів ЄС у Гранаді у відповідь на запитання, якими є для нього «червоні лінії» в питанні передачі Україні ракет Taurus, передає кореспондент Укрінформ.

«Для нас є один пункт: участь німецьких солдатів у будь-якій активності, навіть за межами України, є для нас неможливою», - сказав Шольц.

Читайте також: Шольц у Гранаді: Країни континенту мають бути солідарні у підтримці України

При цьому канцлер запевнив, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну, та нагадав, що вже зараз ФРН є другим найбільшим постачальником озброєнь для України, який далеко випереджає решту європейських партнерів. Він також підкреслив, що Німеччина передає ту зброю, якої ЗСУ потребують найбільше, а саме системи ППО, артилерію та амуніцію.

Напередодні Шольц підтвердив те, про що повідомляли ЗМІ: він не погоджується, принаймні зараз, передавати Україні ракети Taurus.

Читайте також: Воллес закликав Німеччину передати Україні ракети Taurus

Як повідомлялось, крилаті ракети Taurus мають дальність до 500 км. Як неодноразово говорили німецькі політики, ці систему суттєво відрізняються від усіх інших, зокрема, британський, французьких і американських далекобійних ракет. Зокрема, в них досить складна схема програмування. На етапі, коли точилися розмови про можливість передачі ракет, лунали думки, що навчання управління ракетами може тривати не менше 2 місяців. Деякі експерти заявляють, що програмування ракет для ударів по цілях можуть робити лише німецькі солдати.

Фото: Bundesregierung/Kügeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-