Іспанія надасть Україні шість пускових установок для ЗРК Hawk - Зеленський

Іспанія надасть Україні шість пускових установок для ЗРК Hawk - Зеленський

Укрінформ
Уряд Іспанії вирішив надати Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками саміту Європейської політичної спільноти, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він заявив, що лише посилення ППО дасть Україні змогу захиститися від російських атак.

«Я вважаю, що на сьогодні, окрім протиповітряної оборони, захиститися, особливо у час зими, неможливо», - сказав Зеленський і зазначив, що у питанні підсилення ППО є добрі новини.

Зокрема, за його словами, іспанський уряд ухвалив рішення передати Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk.

«Так, це буде спільна робота із партнерами під головуванням Іспанії. Я дуже вірю, що ми зможемо зібрати всі ці системи і вони всі потраплять в Україну», - підкреслив Президент.

Він також зазначив, що Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці.

«При всій повазі до всіх партнерів я вважаю, що на сьогодні це єдина система, яка може протистояти ось таким загрозам та ось таким вбивствам масовим, тому що Patriot прибирає на своєму шляху будь-які ракети російського злодія», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: 12-й пакет санкцій проти РФ складний, але над ним працюємо

Як повідомлялося, Зеленський під час перебування в Іспанії провів зустріч з канцлером ФРН Олафом Шольцом, за результатами якої поінформував, що Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-