Зеленський: 12-й пакет санкцій проти РФ складний, але над ним працюємо

Зеленський: 12-й пакет санкцій проти РФ складний, але над ним працюємо

Відео
Укрінформ
Запровадження 12-го пакету санкцій проти Російської Федерації – це дуже складний процес, але нині питання опрацьовується.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками ІІІ саміту Європейської політичної спільноти, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, кожен такий крок вимагає багатьох зусиль лідерів країн. Україна – не виключення. Ми над цим працюємо, ми намагаємося постійно об’єднувати всі зусилля, ми це робимо, і лідери нам допомагають. 12-й пакет складний», – сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

За його словами, туди закладаються обмеження стосовно керівництва Газпрому, щодо ядерної галузі РФ та багато інших питань. Україна має список компаній, який передає європейський лідерам, аби їх також включали в цей пакет.

«Є багато різних викликів. Не треба боятися, щоденна робота дасть бажаний та справедливий результат», – додав Президент.

Читайте також: Єрмак представив п'ять пріоритетів для подальшого посилення санкцій проти РФ

Як повідомлялося, Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Іспанії.

Україна на Раді міністрів ЄС із закордонних справ, що відбулася в Києві, закликала розпочати предметну роботу над 12-м пакетом санкцій проти РФ.

Раніше Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела повідомив, що Європейський Союз вирішує щодо змісту 12-го пакета санкцій проти РФ, який може бути представлений вже у жовтні цього року. Новий пакет санкцій може містити заборону на закупівлю алмазів з Москви.

Європейський Союз ухвалив попередній, 11-й, пакет санкцій 23 червня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-