Україна матиме більше систем ППО після візиту Зеленського у Гранаду - Кулеба

Україна матиме більше систем ППО після візиту Зеленського у Гранаду - Кулеба

Укрінформ
За підсумками двосторонніх зустрічей Президента Володимира Зеленського на саміті Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, Україна матиме більше систем ППО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що Президент провів уже декілька двосторонніх зустрічей. За словами міністра, на тлі трагедії, яка відбулася в Купʼянську – “чергової терористичної атаки і загибелі наших громадян” – ключовою темою переговорів були ППО, зенітки, а також важкі системи, антидронова зброя, засоби радіотехнічної боротьби, тобто все те, що дозволить Україні запобігати подібним трагедіям і подавити здатність росіян бомбити наші мирні міста, села.

Читайте також: Зеленський анонсував хороші новини для бійців після зустрічі з Макроном

"Це була ключова тема і в Президента є конкретні домовленості. Я зараз не можу їх озвучувати, але більше таких систем буде в Україні за результатами візиту Президента в Гранаду”, – підкреслив Кулеба.

Читайте також: Зеленський у Гранаді: Потрібен чіткий сигнал - жодного шансу Росії

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський перебуває з робочим візитом в Іспанії. У планах глави держави – участь у саміті Європейської політичної спільноти та низка двосторонніх зустрічей.

Також відомо, що російські окупанти вдень 5 жовтня завдали удару по селу Гроза на Харківщині, внаслідок чого загинуло 50 осіб, серед них - одна дитина, 7 - отримали тяжкі поранення. За даними МВС, удар прийшовся по кафе, коли там проходили поминки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-