Зеленський у Гранаді: Потрібен чіткий сигнал - жодного шансу Росії

Зеленський у Гранаді: Потрібен чіткий сигнал - жодного шансу Росії

Відео
Укрінформ
Нині потрібно спільно завдати фундаментальної поразки агресії Росії в Україні, щоб вона не змогла поновити свої агресивні дії і щоб солдати НАТО не воювали з РФ у подальшому.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час відкриття саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді (Іспанія), повідомляє Укрінформ.

"Всі ці країни (проти яких працює Росія так чи інакше – ред.) потребують економічної підтримки, всі ці країни потребують гарантій безпеки, щоб у Росії не було й спокуси спробувати зламати їхній суверенітет ще коли-небудь. Потрібен чіткий сигнал – жодного шансу Росії", - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Президент також наголосив на найголовнішому, "що дасть нашій з вами єдності повну силу": "Агресора найбільш надійно нейтралізовує поразка – поразка у війні. Саме зараз і в Україні у нас із вами є можливість завдати фундаментальної поразки агресії Росії".

Звертаючись до присутніх європейських лідерів, Зеленський зазначив, що "завдяки Україні ваші солдати зараз не воюють проти Росії". "Ми не сумніваємось у силі НАТО. Але я впевнений: ніхто з вас не хоче випробовувати, а як це буде, якщо, не дай Боже, НАТО доведеться вступитись за когось із вас. Ми маємо перемогти в Україні, аби Путін не зміг масштабувати цю агресію на когось іншого, і це реалістично", - заявив глава Української держави.

На цьому тлі він акцентував на важливості збереження єдності та солідарності Європи, а також на недозволянню Путіну "дестабілізувати будь-які інші частини світу та наших партнерів, щоб зруйнувати міць Європи".

Читайте також: У разі «заморозки» війни РФ до 2028 року матиме потенціал для нападу на інші країни - Зеленський

Зеленський підкреслив важливість посилення спроможностей українських воїнів, особливо у сфері ППО, з метою знищення позицій окупантів та звільнення території.

"Кожен російський дрон, збитий в Україні, кожен російський танк, знищений в Україні, це гарантія, що цей дрон, цей танк, будь-яка інша знищена в Україні російська зброя не вдарить по комусь іншому в Європі… Додаткові системи ППО для України, додаткова артилерія та снаряди, додаткові далекобійні ракети та дрони для наших воїнів, а також додаткові формати підтримки та безпекових гарантій для націй, яким Росія загрожує – все це убезпечення Європи від додаткових агресивних кроків Росії", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський під час відкриття саміту Європейської політичної спільноти заявив, що, у випадку "заморозки" нинішньої ситуації в Україні, Росія зможе до 2028 року відновити розбитий українцями військовий потенціал та матиме достатньо сил для нападу й на інші країни, зокрема, країни Балтії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-