Зеленський: Будь-які паузи у наданні військової допомоги Україні - допомога агресору

Зеленський: Будь-які паузи у наданні військової допомоги Україні - допомога агресору

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україні вдасться зберегти підтримку з боку Сполучених Штатів Америки та Європи, оскільки будь-які паузи й затримки у військовій допомозі можуть зіграти на руку агресору.

Про це глава Української держави зазначив в інтерв’ю Sky TG24, передає Укрінформ.

«США є одним із лідерів у допомозі та підтримці України, у захисті демократії. Я відчуваю, що є підтримка в США. Знаю, що є стовідсоткова підтримка Білого дому, є велика підтримка в Конгресі – вона справді потужна, двопартійна», – зазначив Зеленський.

Президент переконаний, що наразі Росія слабша, ніж на початку повномасштабного вторгнення в Україну, тож зробити паузу в підтримці Української держави чи заморозити конфлікт – це дати РФ змогу зібратися з силами, допомогти агресору.

«Це не про те, щоб не допомогти Україні й ускладнити наші наступальні чи оборонні дії. Ні. Будь-які паузи сьогодні – це допомога виключно Російській Федерації», – акцентував глава держави.

Зеленський висловив слова вдячності Президенту США та лідерам майже всіх країн Європи, які сьогодні на боці України.

«Ми робитимемо все, щоб цього не втратити», – підкреслив він.

Читайте також: Пауза після 11 санкційного пакета ЄС проти Росії вже надто затягнулася - Зеленський

Крім того, Президент зауважив, що наразі захист прав людей і життя в Україні є також захистом прав людей і життя в інших державах, насамперед у країнах Європи та у США, адже якщо не зупинити агресію РФ в Україні, вона пошириться всім світом.

«І тоді війна буде високовартісна. І не лише в грошах, а насамперед у втратах людей, незалежності та свободи», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський поінформував, що влада у найближчі тижні активно працюватиме з партнерами, щоб в українських військових було більше зброї та снарядів, зокрема і засобів ППО.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-