Російські судна у Чорному морі не запливають далі мису Тарханкут - Гуменюк

Російські судна у Чорному морі не запливають далі мису Тарханкут - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Наразі кораблі та катери чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України, час від часу вони з'являються біля узбережжя Криму.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Зараз кораблі та катери чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України. Час від часу з'являються біля узбережжя Криму, але ближче, ніж за мис Тарханкут, вони не наважуються виходити”, - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що перевагу в Чорному морі ворог намагається демонструвати тактичною авіацією. За минулу добу керованими авіабомбами двічі атакував напрямок острова Зміїний.

“Останніми днями ми спостерігаємо, що це стало традицією. Вони до трьох авіабомб спрямовують у напрямку острова Зміїний для того, щоб продемонструвати, що вони нібито панують щодо цивільного судноплавства і намагаються диктувати свої умови”, - поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Вона зауважила, що лінія фронту давно вже у морському сенсі відкинута на щонайменше 100 морских миль від контрольованого Україною берега.

Гуменюк нагадала, що на початку повномасштабного вторгнення ворожі кораблі заходили навіть у територіальне море України і наближалися до узбережжя Одещини на відстань артилерійських обстрілів, які здійснювали по рекреаційній зоні самої Одеси.

Читайте також: На півдні зменшується щільність артобстрілів, оборонці знищили три човни із ДРГ - Гуменюк

“Після поразки Москви вони були відкинуті на 100 морських миль - це 180-200 кілометрів. І з того часу вже не наближались на відстань артилерійського обстрілу, тільки проводили підступні ракетні удари з пускових рубежів, які теж розташовані в напрямку східного узбережжя Криму”, - додала речниця.

Як повідомляв Укрінформ, міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі на відкритті Варшавського безпекового форуму заявив, що чорноморський флот Росії зазнав функціональної поразки і змушений розійтися по портах, де він не матиме вплив на Україну. На його переконання, це настільки ж важливо, як і минулорічний Харківський контрнаступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-