На півдні зменшується щільність артобстрілів, оборонці знищили три човни із ДРГ - Гуменюк

На півдні зменшується щільність артобстрілів, оборонці знищили три човни із ДРГ - Гуменюк

Укрінформ
На південному напрямку артилерійських обстрілів ворога стає ще менше, вони використовують набагато менше снарядів - понад 300 на 60 обстрілів, це значно нижча щільність, ніж була.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Обстрілів ворога стає ще менше, за кількістю це 60+, але використовують вони набагато менше снарядів. Понад 300 снарядів на 60 обстрілів - це значно нижча щільність, ніж була. Певною мірою це відбувається і внаслідок нашої бойової роботи. Тому що протягом доби було знищено вже два польові пункти боєпостачання”, - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що на південному напрямку українські оборонці сьогодні знищили три човни з диверсійно-розвідувальними групами.

Читайте також: ЗСУ знищили на Донеччині російський комплекс РЕБ «Борисоглібськ-2»

Крім того, Гуменюк підкреслила, що на лінії фронту ситуація напружена, ворог продовжує авіаційний терор. Протягом доби росіяни завдали трьох ударів керованими авіабомбами. Всього застосували 17 снарядів, які відповідають 500 кілограмам тротилового еквіваленту.

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" зазначила, що ворог завдав дуже потужної шкоди, зокрема і сьогодні, коли атакував передмістя Херсона, різні пункти Бериславського району. Гуменюк повідомила, що одна людина загинула, семеро людей внаслідок авіаційних ударів зазнали поранень, ще сімох було поранено внаслідок артилерійських обстрілів.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби на фронті відбулося 43 бойових зіткнення. Авіація Сил оборони завдала 20 ударів по ворогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-